Confidenţialitate

Ciucă și Ciolacu au fost, marți, în vizită-surpriză la Kiev. Cîțu nu a fost cu ei

Prim-ministrul României a fost marți, 26 aprilie 2022, în vizită la Kiev, Ucraina. A fost însoțit de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, dar și de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. Florin Cîțu nu a fost cu ei.

Premierul României a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

Ce a inclus programul vizitei

Programul vizitei a inclus vizitarea localităților Borodianka și Irpin, din proximitatea capitalei Kiev, puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei.

Prim-ministrul Ciucă a transmis un mesaj de condamnare în termenii cei mai fermi a invaziei ruse, a atrocităților umane și distrugerilor materiale, exprimând sprijinul României pentru derularea unei investigații internaționale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

Sursa foto: Guvernul României

Citește și: Rusia a încetat complet livrarea de gaz către Polonia