Nereguli în câteva secții de votare din județele Buzău, Iași și Hunedoara

La Iași, o femeie, membru în comisia secţiei de vot 728 din Voineşti, ar fi votat şi pentru soțul ei.  Biroul Electoral Judeţean Iaşi a fost sesizat și a trimis dosarul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

În Buzău au fost 2 nereguli semnalate până acum. Un angajat al  Prefecturii nu distribuise corect 700 de buletine de vot și lipseau din câteva secții. Eroarea a fost descoperită în timp util, înainte să se deschidă urnele la ora 7, azi dimineață, așa că procesul de votare nu a fost perturbat.

O altă problemă: în localitatea buzoiană Poşta Câlnău, poliția din Buzău face verificări, după ce cele cinci ştampile cu menţiunea ”VOTAT” au fost aruncate pe foc de către membrii comisiei, din greșeală. Oamenii voiau să facă de fapt curat și au aruncat și ștampilele.

Procesul de vot nu este însă afectat, fiind luate ştampile de la alte secţii.

Și în Hunedoara, la secția 31 din Deva o ștampilă a fost aruncată pe foc, tot din greșeală. Problema s-a rezolvat înainte de ora deschiderii secțiilor de votare, fiind confecționată o ștampilă nouă, la timp.

La secția de votare 264 din comuna Balșa, tot în Hunedoara,  înainte de a se deschide secția s-a pierdut ștampila de vot, dar a fost confecționată o ștampilă nouă și a ajuns la timp la   secție, înainte de ora 7.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS