Nelu Dumitrescu: ‘Nu-l mai primim’

Bateristul şi liderul trupei Iris, Nelu Dumitrescu, a declarat că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăseşte trupa.

Într-o scurtă declaraţie pentru cotidianul Adevărul, bateristul şi liderul trupei Iris, Nelu Dumitrescu, a declarat că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăseşte trupa, iar o eventuală revenire a acestuia în grup nu va mai fi posibilă.

‘Prima dată când a plecat, am cântat un an cu Bittman. A doua oară, m-a sunat după şase luni să-mi spună că vrea să se întoarcă. L-am primit, dar acum e a treia oară şi nu-l mai primim dacă vrea să se întoarcă. Sunt enervat şi revoltat pentru ce se întâmplă. De fiecare dată ne-a anunţat direct, rece. Trupa o să meargă ca şi altă dată. Îmi pare rău pentru el‘, a declarat pentru Adevărul Nelu Dumitrescu.

Ultimele două concerte ale formaţiei Iris împreună cu Cristi Minculescu vor fi pe 31 august la Iaşi şi 2 septembrie la Bontida, lângă Cluj-Napoca.

Nelu Dumitrescu – tobe, Relu Marin – clape, Valter Popa – chitară, Doru ‘Boro’ Borobeică – bass şi Cristi Minculescu – voce. Aceasta a fost formula trupei Iris în ultimii 10 ani.

Cristian Alexandru Minculescu s-a născut pe 9 ianuarie 1959, la Piteşti. Cea mai mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o la Craiova, unde s-a îndrăgostit iremediabil de echipa Universităţii.

Tatăl său lucra în domeniul financiar şi era nevoit să-şi schimbe locul de muncă destul de des, şi implicit oraşul în care locuia familia. Una peste alta, Cristi se stabileşte în Bucureşti când avea 16 ani. După ce termină liceul, intră la Facultatea de Hidrotehnică, dar va renunţa la cursuri după un an.

Cristi Minculescu vine la Iris în 1980, când deja căpătase ceva experienţă în muzică. Prima sa formaţie s-a numit ‘Harap Alb’. Din acea perioadă au rămas piese ca ‘Harap Alb’ sau ‘Scatiul’. La Iris, Cristi l-a înlocuit pe Chivu Lucian, al doilea solist al trupei. De la ‘Harap Alb’ a mai venit cu el şi bassistul Anton Haşiaş, cel care i-a şi făcut cunoştinţă cu Nelu Dumitrescu şi Nuţu Olteanu. Ca să intre în trupă, Cristi Minculescu a avut de interpretat câteva piese. Una şi una, ce e drept: All right now de la Free, Black Night a celor de la Deep Purple sau Comunication Breakdown de la Led Zeppelin.

Cristi Minculescu devenea membru al trupei Iris pe 9 ianuarie 1980, chiar în ziua în care împlinea 21 de ani.