Confidenţialitate

Neamț: Un bărbat care a făcut exces de paracetamol timp de un an a ajuns la dializă

Un bărbat din județul Neamț a vrut să prevină infecția cu SARS COV 2 dar a ajuns în pragul dializei. După ce a luat pastile fără să respecte indicațiile, bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, fiindu-i afectați rinichii.

Bărbatul de 55 de ani a fost transferat de la Spitalul Județean Piatra Neamț la Secția de Nefrologie a Spitalului C.I.Parhon din Iași. Acesta a consumat în mod constant, timp de aproape un an, paracetamol și algocalmin.

“Neobișnuit este motivul pentru care acest pacient a consumat pastilele , respectiv cu scopul de preveni infecția cu SARS COV 2”, a declarat medicul Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I.Parhon. În momentul în care au apărut stările de rău, în loc să oprească medicația, acesta a luat și mai multe pastile. “Din păcate, această automedicație a dus la insuficiență renală gravă și sunt puține șanse să poată recupera complet funcția renală. Sperăm că va reuși să recupereze funcția rinichilor dar există în continuare șanse ca în termen scurt să fie nevoie de dializă”, a declarat dr. Ionuț Nistor. Bărbatul se află în continuare internat în spital, unde este monitorizat de medicii specialiști.