NEAMȚ: O maimuță a evadat de la Grădina Zoologică

O maimuță a pus pe jar autoritățile din Piatra Neamț care s-au văzut depășite de o situație cel puțin inedită.

O maimuța a scăpat sâmbătă de la grădina zoologică din oraș și și-a făcut de cap. Asta în vreme ce îngrijitorii au încercat în zadar să ademenească bietul animal înapoi în cușcă.

A durat câteva ore ca autoritățile să prindă maimuța, deoarece în Piatra Neamț este un sigur medic veterinar atestat sa folosească o pușca cu tranchilizante. Zilele acestea, medicul este plecat din localitate.

La grădina zoologica din Piatra Neamț au fost aduse în urmă cu 2 zile doua maimuțe din specia macac. N-au avut timp să se familiarizeze cu noul habitat.

Sămbătă dimineața, atunci când doi îngrijitori au vrut sa le transporte într-o cușcă mobilă spre un cabinet pentru un control veterinar de rutină, una dintre ele a scăpat. Îngrijitorii nu au zis nimic, sperând cp maimuța care urcase pe acoperișul unei case de lângă Zoo  se va întoarce singură. Nu a fost așa. În jurul amiezii , câțiva trecători au văzut animalul cum sărea de pe o casă pe alta și au dat alarma la 112.

Imediat s-au deplasat în zonă jandarmii, reprezentați ai ISU și ai prefecturii. Au pornit pe urmele maimuței, iar spectacolul a fost pe măsura.

Administratorul grădinii zoologice, Dorin Todirică,  recunoaște însă ca la Neamț maimuța a fost adusă de doua zile și nu cunoaște deloc împrejurimile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS