Confidenţialitate

Naționala de tineret va juca amicale cu Anglia și Franța, înaintea Jocurilor Olimpice

Echipa națională de tineret va participa, la vară, la un turneu preolimpic, alături de alte cinci “mari forțe” ale fotbalului mondial.

Și-au confirmat participarea Anglia, Franța și Japonia, iar Brazilia, Argentina și Coasta de Fildeș urmează să dea un răspuns în curând.

Competiția va avea loc între 1 și 14 iunie, în Franța, la Toulon, și va reuni în total 12 reprezentative olimpice, formate din jucători sub 23 de ani.

Anunțul a fost făcut azi de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, după o ședință a Comitetului Executiv al forului.

Amintim, România va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu o echipă de fotbal, după 56 de ani.

Calificarea a fost obținută vara trecută, când selecționata pregătită de Mirel Rădoi a ajuns în semifinalele Campionatului European de tineret.

La Olimpiada din Japonia, tinerii fotbaliști “tricolori” vor fi conduși de Adrian Mutu, după ce Mirel Rădoi a fost numit selecționer al echipei naționale de seniori a României.

Mirel Rădoi va însoți însă reprezentativa de tineret, atât la turneul preolimpic din Franța, cât și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.