“Născut de Ziua lui” îți aduce în Deșteptarea o carte “Capitalul în secolul XXI”

Vlad Petreanu și George Zafiu îți prezintă în fiecare dimineață, de luni până vineri, persoane și evenimente care au marcat istoria. Încearcă să identifici corect despre cine sau ce vorbesc matinalii Europa FM și poți câștiga, în direct în Deșteptarea, o carte “Capitalul în secolul XXI”, de la Editura Litera.

La semnalul de concurs fii primul care sună la 0372.069.599, număr cu tarif normal, răspunde corect despre cine sau ce eveniment au vorbit Vlad și George la “Născut de ziua lui” și premiul este al tău!

Despre “Capitalul în secolul XXI”, de la Editura Litera, laureatul Nobel pentru Economie din 2008 Paul Krugman a spus că “va schimba modul în care percepem societatea și în care facem economia.”

Repartizarea avuţiilor este una dintre chestiunile cele mai arzătoare și mai dezbătute în prezent. Dar ce se știe cu adevărat despre evoluţia acesteia pe termen lung? Dinamica acumulării capitalului privat va conduce oare în mod inevitabil la o concentrare din ce în ce mai puternică a avuţiei și a puterii în câteva mâini?

Unii sunt de părere că inegalitățile se vor adânci în continuare, într-o lume din ce în ce mai nedreaptă. Alții cred că asistăm în prezent la o reducere naturală a ecarturilor și că orice intervenție ar risca să perturbe această tendință armonioasă. Cartea de față ne schimbă în întregime înțelegerea dinamicii capitalismului. Dacă răspândirea cunoștințelor este considerată drept forța principală de egalizare pe termen lung, creșterea rapidă a celor mai mari salarii și concentrarea extremă a patrimoniilor amenință valorile meritocrației și ale justiției sociale promovate de societățile democratice. Extrăgând din experiența secolelor trecute învățăminte pentru viitor, Thomas Piketty ne arată că există mijloacele pentru a inversa această tendință.

O lucrare provocatoare, impresionant de bogată în informații, “Capitalul în secolul XXI” a lui Thomas Piketty ne simplifică extraordinar de mult înțelegerea istoriei economice și ne pune față în față cu lecții dure privitoare la timpurile pe care le trăim.