Confidenţialitate

”Născut de Ziua lui” îți aduce în Deșteptarea cartea ”Sticletele”, câștigătoare a premiului Pulitzer

Vlad Petreanu și George Zafiu îți prezintă în fiecare dimineață, de luni până vineri, persoane și evenimente care au marcat istoria. Încearcă să identifici corect despre cine sau ce vorbesc matinalii Europa FM și poți câștiga, în direct în Deșteptarea, volumul ”Sticletele” de la Editura Litera.

La semnalul de concurs fii primul care sună la 0372.069.599, număr cu tarif normal, răspunde corect despre cine sau ce eveniment au vorbit Vlad și George la ”Născut de ziua lui” și premiul este al tău!

Theo Decker, un adolescent de 13 ani din New York, supraviețuiește ca prin minune unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu de artă și intră fără voia lui în posesia unui mic tablou fascinant, preferatul mamei sale. Ani de zile mai târziu, după o copilărie aventuroasă, Theo lucrează într-un magazin de antichități, iar tabloul ascuns cu grijă ani de zile devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă.

O poveste plină de suspans, meșteșugită meticulos, asemenea unui tablou flamand, despre iubire și artă, despre pierdere și obsesie, despre supraviețuire și modelarea propriului destin, toate supuse întorsăturilor imprevizibile și nemiloase ale sorții.

Despre cartea ”Sticletele”, apărută în România la Editura Litera, s-au spus următoarele:

„Un triumf. Donna Tartt ne oferă o operă de ficțiune excepțională.“ (Stephen King)

„Un roman dickensian superb, seducător, care te ține cu sufletul la gură fără să-și piardă nici o clipă energia narativă.” (The New York Times)

„O carte despre artă în toate formele sale.“ (Vanity Fair)

„O elegantă și îndelung așteptată meditație asupra dragostei și a forței pătrunzătoare a artei… Elocventă și convingătoare… “ (Kirkus Reviews)