Nadia Comăneci: „Viața de sportiv nu este un sacrificiu, este o alegere”

Viața de sportiv nu este un sacrificiu, este o alegere. Rezultatul e important, dar experiența și modul de viață nu se compară cu satisfacția. Se poate face performanta si fara sa fii dur. Trebuie doar să vrei. Ca să ajungi la un rezultat bun, trebuie să muncesti foarte mult. Cât timp ai pasiune și dragoste pentru ce faci, este fantastic„, spune Nadia Comăneci.

Cât privește copilăria sa, fosta gimnastă își amintește că atunci când era mică, „strica canapelele” în casă. Se juca mai mult cu băieții pe care îi fugărea, poveștește mama Nadiei, în emisiunea La Radio cu Andreea Esca.

În emisiune a fost invitată și o foarte bună prietenă a Nadiei, o fostă gimnastă mexicană Estella De la Torre, care a concurat împreună cu Nadia la Olimpiada de la Moscova, din 1980. Ea a mărturisit că o văzuse pe gimnasta română la Olimpiada ce avusese loc cu 4 ani înainte și a inspirat-o să devină și ea gimnastă.

La Cluj, până mâine se desfășoară Campionatele Europene de Gimnastică Artistică.

Gimnastele Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, aflate la prima competiție rezervată senioarelor, s-au clasat la Cluj-Napoca pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache. Larisa Iordache si Catalina Ponor reprezintă mâine România în finala la bârnă. 

În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și participarea în finalele la sol (sâmbătă) și sărituri (duminică).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS