Muzica românească, rezumată din anii 30 până azi în 10 minute virale

Un clip înregistrat de Marta, Ana şi Becka a adunat pe YouTube, în mai puţin de o săptămână, aproape 300.000 de vizualizări.

Aşezate pe o bancă într-o grădină, Marta, Ana şi Beck fac o trecere în revistă a hiturilor care au marcat muzica românească din anii 30 până în zilele noastre. Cu ajutorul unei chitare şi a trei voci bune, povestea a devenit virală pe Internet, unde a adunat pe YouTube, în mai puţin de o săptămână, aproape 300.000 de vizualizări.

‘Clipul evoluției muzicii românești este inspirat de Collective Cadenza și s-a născut din dragoste pentru România și din dorința de a promova muzica românească. Sunt mult mai multe piese valoroase în istoria muzicii ușoare românești și cel puțin încă atâtea care nu merită menționate însă, cu bune și rele, acest proiect se vrea a fi o reprezentare subiectivă a realității despre muzica ușoară românească. Am ales să menționez numele artiștilor interpreți pentru că, de regulă, aceștia sunt asociați cu piesele, chiar dacă nu sunt neapărat și compozitori sau textieri, fără a submina însă contribuția acestora din urmă’, explică Marta Cotuna. Ideea clipului vine în pregătirea lansării albumului de debut al Martei care va avea loc pe 19 octombrie într-un club din Timişoara. Pe lângă ea, în filmuleţul devenit viral mai apar Ana Huțu și Beck Corlan.

Printre piesele pe care cele trei le interpretează într-o manieră originală se află ‘Zaraza’ de Cristian Vasile (1931), ‘Portocala’ de Anda Călugăreanu (1973), ‘Drumurile noastre’ de Dan Spătaru (1974), ‘Andri Popa’ al celor de la Phoenix (1974) dar şi ‘Eu vara nu dorm’ devenit hit anul trecut în interpretarea lui Connect-R.

Click aici pentru a urmări Marta, Ana si Beck – Evolutia muzicii usoare romanesti