Muzica ne ajută în operaţie

Pacientii care asculta un radio sau muzica in timp ce sunt operati – nu mai sunt atat de stresati in timpul unei interventii chirurgicale.

Mai mult, au observat medicii de la spitalul din Oxford – acordurile muzicii ii ajuta sa se recupereze mai usor, dupa operatie.

O muzica relaxanta ori hituri ascultate de pacientii care se afla sub anestezie locala – intr-o operatie, poate avea un efect calmant.

Medicii de la Oxford Hospital au facut un studiu pe aproape 100 de pacienti care au suferit interventii chirugicale minore.

Jumatate dintre ei au ascultat muzica aleasa initial de medicii chirurgi. Restul, au stat pe masa de operatie si au ascultat ceea ce se intampla in sala in timpul interventiei, asa cum se intampla in mod normal.

La final, s-a observat ca cei care au ascultat muzica au fost mai relaxati caci au avut doar 11 respiratii pe minut. Ceilalti, au avut 13 respiratii pe minut.

Si alte studii au indicat ca muzica poate indeparta durerea si ajuta pe cei care sunt conectati la aparate, sa respire mult mai usor.

Un pacient mai calm poate insemna o vindecare mai rapida, spune coordonatorul studiului, medicul Hazim Sadideen.