Muzica agenților secreți, infiltrată în topuri. Topul pieselor ‘James Bond’

La a 56-a ediţie a premiilor Grammy, care a avut loc pe 26 ianuarie la Los Angeles, Adele a câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec – ‘Skyfall’.

La a 56-a ediţie a premiilor Grammy, care a avut loc pe 26 ianuarie la Los Angeles, Adele a câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec pentru visual media (‘Skyfall’), alături de Paul Epworth.

Astfel, Adele se înscrie în seria artiștilor care se bucură de succesul filmelor din seria 007. În Europa Top Hit 2013, clasamentul Europa FM al celor mai bune piese ale anului trecut, Adele a ocupat cu ‘Skyfall’ locul 43, însă pe parcursul anului s-a apropiat de multe ori de podiumul Europa Top Hit.

În urmă cu doi ani, revista Billboard publica un sondaj pe baza căruia a alcătuit topul pieselor ‘James Bond’, cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la lansarea primului film al francizei ‘James Bond’, ‘Dr. No’. Pe primul loc se afla, în 2012, ‘A View To a Kill’ al trupei Duran Duran, hit lansat în 1985.

În topul 5 al celor mai bune teme muzicale ale francizei ‘James Bond’ urmează, în ordine piesa lui Carly Simon ‘Nobody Does It Better’, inclusă pe coloana sonoră a filmului ‘Spionul care mă iubea/ The Spy Who Loved Me’ (1977), cea a lui Paul McCartney & Wings ‘Live & Let Die’ (‘Pe cine nu laşi să moară/ Live and Let Die’, 1973), ‘For Your Eyes Only’ (‘Doar pentru ochii tăi/ For Your Eyes Only’, 1981), cântată de Sheena Easton, și ‘Goldfinger’ (‘Goldfinger’, 1964), interpretată de Shirley Bassey.

Piesele din seria James Bond se aud în weekendul 29-30 martie la Europa FM, alături de cele mai frumoase piese din coloană sonoră a filmelor preferate ale ascultătorilor noştri.