Confidenţialitate

Muncitorul care a căzut de pe acoperișul primăriei Hunedoara a murit

Muncitorul care a căzut de la circa 8 metri de pe acoperișul Primăriei Hunedoara în data de 2 martie a murit la un spital din Timișoara. Firma la care bărbatul muncea fără forme legale de angajare va răspunde penal pentru decesul acestuia. Între timp, ITM Hunedoara a dat amenzi de 116.000 de lei.

Transmite Monalise Hihn.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sediul Primăriei Hunedoara este reabilitat printr-un proiect european. Firma care a câștigat licitația a încheiat la rândul său un contract de colaborare cu o societate comercială din Covasna.

În data de 2 martie, unul dintre muncitorii aduși de această din urmă firmă a căzut de la circa 8 metri înălțime, de pe acoperișul Primăriei. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Hunedoara și apoi transferat la o unitate medicală din Timișoara.Cu toate eforturile medicilor, bărbatul a decedat.

Între timp, inspectorii ITM Hunedoara au constatat că firma folosea cinci muncitori care nu aveau forme legale de angajare, motiv pentru care Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 116.000 de lei și continuă verificările ca să vadă dacă lucrătorii au beneficiat de echipament corespunzător.

Toate informațiile vor fi transmise apoi Parchetului, care a decis deja un dosar penal privind accidentul de muncă de la Hunedoara, iar ancheta va arăta cine va răspunde penal pentru decesul bărbatului în vârstă de 41 de ani.

(Sursa foto: site-ul Primăriei Hunedoara)