Moscova înăsprește controlul asupra produselor din Turcia. Vladimir Putin le cere rușilor să nu mai meargă în vacanță în Turcia

Doborârea avionului rusesc de către Turcia nu rămâne fără consecințe: Moscova a anunțat că înăsprește controalele asupra produselor alimentare importate din Turcia.

Ministrul rus al Agriculturii a vorbit despre, cităm, posibila încălcare a normelor sanitare.

În plus, preşedintele Vladimir Putin le-a cerut turiştilor ruşi să evite Turcia, iar agenţiile de turism au anulat deja numeroase excursii.

 

Guvernul Rusiei a cerut inspectorilor sanitar-veterinari să instituie un control mai strict strict asupra produselor agricole și alimentare importate din Turcia.

Vor fi verificări suplimentare atât la frontieră cât și la locuri de producție directă din Turcia’, a declarat ministrul rus al Agriculturii.

Potrivit acestuia, aproximativ 15% din produsele agricole turcești nu respectă standardele rusești, iar de la începutul anului au fost 40 de cazuri în care în produsele turcești de origine animală au fost indentificate reziduuri de substanțe interzise și nocive.

De remarcat că astfel de declarații apar la 2 zile după doborârea unui avion militar rusesc de către aviația turcă.

La rândul său, Vladimir Putin le-a cerut turiştilor ruşi să nu mai meargă în vacanță în Turcia: agenţiile de turism au anulat deja mai multe excursii.

Turcia câştigă anual de pe urma turiștilor ruși peste 3 miliarde de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS