Confidenţialitate

Monaco. Vacanță în lumea bogaților

 

Luxosul principat Monaco este o destinație pentru distracție, comparabilă cu Saint-Tropez, și este cunoscută mai ales pentru cazinouri. Este, bineînțeles, și o destinație culturală: peste 700 de evenimente au loc aici anual. Trebuie să amintesc Grand Prix Monaco, Raliul din Monte Carlo, Festivalul Internațional al Televiziunilor sau Jazz Festival.

 

De exemplu, Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco se desfășoară chiar săptămâna aceasta, în perioada 22-24 mai, perioadă în care totul – de la hoteluri la străzi – este sufocat de numărul mare de turiști. Prin urmare, cei care caută liniștea și vor să se bucure pe îndelete de obiective turistice trebuie să viziteze principatul în altă perioadă.

 

Pe lista obiectivelor trebuie pus Cazinoul din Monte Carlo, cunoscut în toată lumea. Apoi, zona Font-vieille, celebră pentru grădina botanică numită „Grădina Exotică”. Nu trebuie ratat grandiosul palat regal; multe camere ale palatului pot fi vizitate. Nu departe se află Catedrala din Monaco, locul de veci al prinților și prințeselor de Monaco. În districtul Monte-Carlo se află și alte obiective precum Muzeul Păpușilor automate.

Dar, mai presus de toate, nimic nu se compară cu o plimbare pe faleză, locul în care pot fi admirate sute de iahturi de lux.

 

Monaco nu e destinație ieftină. Dacă vorbim despre cazarea în Monaco, 80% din hoteluri sunt de 3, 4 și 5 stele. Cel mai cunoscut este Hotel de Paris, chiar lângă Cazinoul din Monte Carlo, unde rezervările se fac cu multe luni înainte. Dar, pentru a plăti mai puțin pe cazare, turiștii pot alege unul dintre multele hoteluri aflate pe Coasta de Azur, în orașe ca Menton sau Nisa.