Moldova: Vlad Filat revine la conducerea PLDM

Vlad Filat, eliberat în urmă cu 7 luni din detenţie, a fost ales președinte al partidului la Congresul Extraordinar al PLDM de duminică.

„Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri.

Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă. Domnule Deliu (n.r. fostul lider, Tudor Deliu, şi-a dat demisia), vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru că ați salvat partidul”, a spus Vlad Filat, în cadrul ședinței congresului.

Fost premier, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de detenţie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, în urma unui denunţ depus de fostul primar de Orhei, Ilan Shor.El a fost eliberat înainte de termen, datorită unei decizii CEDO şi legislaţiei naţionale, care prevede reducerea pedepsei dacă au fost condiții proaste de detenţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS