Miţă, Bere Gratis: ‘Ascultăm Europa FM de 14 ani’ (AUDIO)

Miţă, solistul Bere Gratis, a mărturisit că un artist este cu adevărat fericit când ajunge în playlistul Europa FM, postul de radio fiind considerat un reper în ceea ce înseamnă muzica bună.

George Zafiu a povestit, luni, în emisiunea ‘Deşteptarea’, cât de greu a reuşit să-l aducă pe solistul Bere Gratis într-un program Europa FM înainte de prânz, pentru că Miţă nu putea să se trezească înainte de ora 13. Realizatorul emisiunii ‘Deşteptarea’ îl ameninţase atunci pe Miţă că nu va mai difuza Bere Gratis dacă nu ajunge la radio să realizeze o emisiune împreună, iar Miţă s-a conformat imediat.

Europa FM este un radio cu o credibilitate foarte mare. Este un radio care a avut o seriozitate aparte pe piaţa radiourilor’, a apreciat Miţă. El a spus că a simţit foarte mândru în momentul în care a primit invitaţia de a concerta la un show Europa FM, în Piaţa Revoluţiei, şi a astfel a simţit că ‘Bere Gratis a intrat pe harta muzicii’.

Europa FM este de 14 ani pe aceeaşi frecvenţă cu tine

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.