Confidenţialitate

Misiunea Verde, noua propunere Europa FM, duminica, de la ora 12.00

Din această săptămână, în fiecare duminică, de la ora 12:00,  Mona Nicolici și Toader Păun aduc Misiunea Verde, pe frecvențele Europa FM.

Misiunea Verde este propunerea pe care Europa FM o face ascultătorilor pentru a merge împreună pe drumul responsabilității pentru mediu.

Mona Nicolici  și Toader Păun ne aduc, săptămânal, în miezul problemelor planetei.

”Oricât de multe probleme am întâmpina în viața noastră de zi cu zi, nu trebuie să uităm că sănătatea noastră depinde de sănătatea acestei planete. Dacă îi facem bine, ne facem și noi bine!”, spune Mona Nicolici.

Timp de o oră, emisiunea Misiunea Verde aduce informații despre problemele de mediu și impactul crizei climatice asupra vieții noastre, dar și despre ce putem face fiecare dintre noi în lupta cu efectele încălzirii globale.

Care sunt orașele lumii cu cel mai curat aer si solutiile verzi pe care le-au aplicat alte țări, cum putem fi responsabili față de mediu la noi acasă, pe stradă sau la serviciu, de unde putem cumpăra produse eco, cum scăpăm de gunoiul menajer fără să afectăm mediul , cum reducem risipa de alimente, ce facem cu uleiul ars sau cum ne putem construi o casa zero emisii.

”Schimbările climatice au devenit o realitate pe care o trăim deja. Nu mai reprezintă doar o amenințare pe care alte generații o vor trăi, ci ne-ar putea afecta curând și în mod drastic viața, chiar mai mult decât a făcut-o deja pandemia de coronavirus.

La Europa FM ne propunem să aducem, pe agenda publică, misiunea pe care o avem cu toții:  de a face bine, ca să ne facem bine”, explică Mona Nicolici.

”Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea un scenariu SF, acum am început să trăim. Fenomene meteo severe, soare în ianuarie și ninsoare în locuri unde aceasta se găsea doar în cărțile de povești. Nu vrem să adăugăm noi motive de stres, ci ne dorim să punem informațiile într-un context corect, să arătăm soluțiile, acolo unde există, să învățăm să privim și spre semnele bune și să învățăm împreună să ne implicăm, pas cu pas, pentru a genera schimbările pe care ni le dorim cu toții pentru viitorul nostru și al planetei care ne este casă”, completează Toader Păun.

Împreună putem schimba lumea din jurul nostru! Cu pași mici, siguri și hotărâți. Să fim bine împreună!

Duminica, de la ora 12, Mona Nicolici și Toader Păun aduc  Misiunea Verde, la Europa FM