Confidenţialitate

Misiunea Verde: Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR, retrocedate în mod abuziv

Lupta pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde ar trebui să fie o prioritate pentru orice primar. Mai ales în marile orașe, acolo unde construcțiile, din ce în ce mai vaste, iau locul parcurilor și a zonelor verzi, care devin din ce în ce mai neîncăpătoare pentru nevoile oamenilor.

De 11 ani, o mână de bucureșteni se luptă să redea comunității o zonă din Parcul IOR, de 12 hectare, care în timpul mai multor mandate de administrații locale și centrale, a fost retrocedata în mod abuziv, apoi ascunsă sub preș, pentru ca această zonă verde, atât de dorită de locuitorii cartierului să fie de ceva vreme distrusă, otravită, incendiată. Mai mulți umeri de primari s-au ridicat neputincioși până acum și multe degete au arătat către alții atunci când li s-a cerut intervenția.

După 11 ani de petiții, sesizări, manifestații în stradă și participări la ședințe de Consiliu local, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera cele 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR retrocedate în mod abuziv în mai 2005, în timpul mandatului lui Adriean Videanu. Ce mai trebuie făcut pentru ca actul de retrocedare să fie anulat, a explicat, la Misiunea Verde, Cristian Neagoe, secretarul general al Asociației Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misiunea Verde: