Confidenţialitate

Misiunea Verde: Brașov, primul oraș din România cu „strategie pentru infrastructură verde”. Care sunt recomandările specialiștilor care au venit cu ideea? | AUDIO

Locuitorii de la orașe sunt mult mai expuși efectelor schimbărilor climatice decât cei care trăiesc în zona rurală.

Dezvoltările imobiliare, creșterea populației și numărul mare de mașini din trafic sunt doar câteva dintre cauze. Lipsa unei viziuni de sustenabilitate urbană la nivelul administrațiilor locale va face ca traiul în marile orașe să fie din ce în ce mai dificil, în contextul temperaturilor din ce în ce mai mari, dar și a fenomenelor extreme cărora va trebui să le facem față.

Așa cum am văzut în campania „Verde-n Față” de la Europa FM, multe orașe din țară au registrul spațiilor verzi existente. Cu toate astea, majoritatea covârșitoare a acestora nu au strategii de dezvoltare a rețelei verzi, chiar dacă sunt obligate prin lege. Deși cunoscut în multe colțuri ale lumii, conceptul de „strategie pentru infrastructură verde” există doar într-un singur oraș din România – Brașov.

Vladimir Boc, inginer peisagist, doctor în horticultură a povestit la Misiunea Verde ce cuprinde strategia verde pentru orașul de la poalele Tâmpei, la care este coautor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misiunea Verde:

Foto: Paul Patlagică