Confidenţialitate

Mirela Retegan și Fundația Zurli caută Învățătoarea Anului 2021

Mirela Retegan, realizatoarea emisiunii Antrenorul Părinților, dar și fondatoarea fenomenului Gașca Zurli, caută Învățătoarea Anului 2021.

Campania a avut prima ediție în 2016, și până acum a premiat patru învățătoare. În 2016 a câștigat Silvia Fuică din Galați, în 2017 Otilia Nuță din București, în 2018 Corina Andreea Cercel din Crevedia, iar în 2020 Elisabeta Păcuraru din Eșelnița.

Orice cadru didactic din învățământul primar, indiferent că predă în sistemul educațional de stat ori privat poate fi nominalizat pentru titlul de Învățătoarea Anului 2021. Poate fi învățător sau învățătoare, educator sau educatoare. Poate fi din orice colț al României, de la sat sau de la oraș, de orice vârstă, etnie sau naționalitate.

Părinții sunt invitați să trimită propunerea lor online, completând formularul de înscriere de pe www.invatatoareaanului.ro. , specificând în cadrul formularului de ce consideră că învățătoarea propusă de ei merită premiul de Învățătoarea Anului 2021: ce o face să fie specială, cum s-a remarcat în timpul pandemiei, cum a reușit să-și țină clasa unită și să ajungă la fiecare copil, dacă a făcut un gest special în acest an dificil pentru elevi, orice alt lucru pe care părinții îl consideră important în propunerea lor.

Propunerile se trimit online pe www.invatatoareaanului.ro până pe 15 iunie. Învățătoarea Anului 2021 va fi anunțață pe 16 iunie, iar aceasta va fi premiată în fața întregii școli la care predă. Pentru elevii din clasă, Gașca Zurli va merge cu surprize și cadouri chiar în sala lor de curs.

“Când lași copilul la poarta unei școli, pui sufletul lui în mâinile doamnei învățătoare. Iar ea devine icoană pentru cel mic. Îmi doresc să avem cât mai mulți educatori, învățători și profesori care înțeleg ce mare responsabilitate au. Îmi doresc să găsim cei mai frumoși și buni învățători și să facem o imensă bucurie cuiva care să primească titlul de Învățătoarea Anului și să o arătam lumii întregi”, susține Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

A fost cel mai greu an școlar pentru copiii și cadrele didactice de pretutindeni. În ultimul an s-au petrecut foarte multe schimbări în educație. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm susținerea și aprecierea pentru învățătoarele, învățătorii, educatoarele și educatorii care s-a străduit să fie prezenți în viața elevilor, indiferent de mijloacele și de resursele de care au dispus.

Campania Învățătoarea Anului este un proiect educațional inițiat de Mirela Retegan în 2016 și susținut de Fundația Zurli.  Dorința Mirelei Retegan și scopul campaniei este să găsească acei învățători și educatori care prin meseria lor pot schimba lumea.

În premieră, anul acesta educatorii și învățătorii sunt invitați să scrie câte o scrisoare de apreciere pentru elevii din clasa la care predau. Orice copil își dorește să aibă o scrisoare în care este apreciat și pe care să o păstreze ca amintire peste ani și ani. Scrisorile de apreciere pentru elevi pot fi create digital pe www.invatatoareaanului.ro.

În 2021, campania se bucură de implicarea Sissi România, sub forma unui parteneriat strategic care are drept scop aprecierea cadrelor didactice din învățământul primar românesc. Este de menționat implicarea Sissi în dezvoltarea platformei și a instrumentelor digitale prin care educatorii și învățătorii pot trimite scrisori de apreciere elevilor din clasele lor.