Mirela Retegan: ”Eu nu mi-am iubit învățătoarea”

Creatoarea fenomenului Gașca Zuli și realizatoarea emisiunii Dimineața Zurli de la Europa FM, Mirela Retegan își amintește că în primii ani de școală nu s-a putut atașa de învățătoarea ei dintr-un motiv foarte simplu: făcea diferențe între copii.

”Eu nu mi-am iubit învățătoarea. Pentru că făcea diferențe între copii. Își manifestă simpatiile și antipatiile, nu reușea să ne facă pe toți să ne simțim confortabil. Erau diferențe clare între clasele sociale”, mărturisește Mirela Retegan.

Devenită azi Atrenorul Părinților, Mirela Retegan are și un sfat simplu de urmat pentru părinții care vor să le fie alături copiilor în noul an școlar. ”Părinții ar trebui să-și ajute copilul făcându-l să înțeleagă că școala e importantă, să îl ajute la lecții, dar să nu pună presiune prea mare. Sunt părinți care își dau copiii la 10 activități opționale și apoi se miră că e copilul obosit”.

”Dimineața, părintele ar trebui să nu îl cicălească pe cel mic, să nu îl certe, să nu îl sperie. În principiu, să nu își trateze copilul în funcție de cum s-a trezit el ca părinte dimineață. E grav că mulți părinți nu înțeleg că suntem în 2018 și noi ca părinți trăim vremuri în care educația nu mai e o necunoscută. Așa că să ţipi la un copil sau, și mai rău, să îl bați, să îl compari cu alții și să fi veșnic nemulțumit sunt greșeli de neiertat din punctul meu de vedere. Dar sunt lucruri care se pot repara. Tu, ca părinte, trebuie să îi sufli în aripi, nu să îi pui piedică”, completează Mirela Retegan.

Duminică, la ora 8:00, Mirela Retegan prezintă alături de Fetița Zurli un nou sezon al emisiunii Dimineața Zurli la Europa FM. O emisune pentru părinții care au copii fericiți se ascultă la Europa FM și se poate urmări video live atât pe pagina de Facebook Europa FM cât și pe conturile de Facebook Gașca Zurli.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS