Mircea ALBULESCU, Costel CONSTANTIN, Eusebiu ȘTEFANESCU & Adriana TRANDAFIR în ”BĂDĂRANII” – luni, 9 februarie, la Cinema Patria

Iubitorii de teatru pot intra în atmosfera venețiană luni seară (9 februarie). De la ora 19.00, piesa ‘BĂDĂRANII’, de Carlo Goldoni se joacă în sala pusă la dispoziție de Cinema Patria din București. Din distribuție fac parte ‘grei’ ai teatrului românesc: Mircea ALBULESCU, Costel CONSTANTIN, Gheorghe VISU, Eusebiu ȘTEFANESCU și Adriana TRANDAFIR. Amănunte – luni, 9 februarie, de la ora 17.15, în rubrica ‘Sus cortina!’ la Europa FM.

Veneția anului 1760, în plină desfășurare a carnavalului cu măști. Jupan Lunardo, un personaj morocănos, pune la cale împreună cu amicul său Maurizio să-și marite fata cu baiatul acestuia, fără ca tinerii să se cunoască până în ziua nunții. Numai că soțiilelui Lunardo și Maurizio află de acest plan și si ii ajuta pe tineri să seîntâlnească înainte de ceremonie.

În 1957, Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Radu Beligan, George Calboreanu și Silvia Dumitrescu Timica jucau în aer liber, pe o ploaie torențială și obțineau un succes enorm la Festivalul ‘Carlo Goldoni’ de la Veneția, cu spectacolul Teatrului National, ‘Bădăranii’, regizat de Sică Alexandrescu – AUDIO.

În 1960, spectacolul’Bădăranii’ a fost ecranizat tot în regia lui Sică Alexandrescu. Din distribuție: Carmen Stănescu și Grigore Vasiliu-Birlic.

În 2013, greii teatrului românesc s-au reunit pentru o nouă montare la Teatrul Metropolis, în regia lui Dan Tudor. Din distribuție: Mircea ALBULESCU, Costel CONSTANTIN, Gheorghe VISU, Eusebiu ȘTEFANESCU, Adriana TRANDAFIR, Cecilia BARBORA, Gabriela POPESCU, Miriam RIZEA, Adrian ANGHEL. Spectacolul poate fi văzut luni, 9 februarie, la Cinema Patria – AUDIO.