Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Luna de conștientizare a cataractei – Cum depistăm cataracta | AUDIO

Știința nu numai că ne-a explicat cât de complex pot funcționa ochii noștri, dar ne-a dezvăluit și numeroasele moduri în care îi putem descoperi și trata problemele de vedere. Progresele medicale fac ca aproximativ 80% din toate bolile oculare să fie tratabile și chiar prevenite.

Luna iunie este cunoscută la nivel internațional drept Luna de conștientizare a cataractei, o afecțiune oftalmologică ce reprezintă principala cauză de orbire la nivel modial. O lună în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de vederea noastră.
Uneori cataracta progresează lent, alteori progresează rapid și o poți recunoaște pentru că imaginea de zi cu zi se schimbă și devine mai șteasă și încețoșată.

Cataracta nu poate fi prevenită, însă ce putem face este să o descoperim la timp, prin controale periodice la medicul oftalmolog. Acesta îți va cere detalii despre istoricul tău medical și în urma examenului oftalmologic te poate sfătui cu privire la tratamentul cataractei. Cel mai probabil dacă scăderea vederii te împiedică să-ți desfășori activitățile zilnice și corecția cu ochelari nu te mai ajută îți va recomanda operația de cataractă, o intervenție chirurgicală sigură și eficientă, care durează maximum 30 de minute, efectuată cel mai frecvent fără internare.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi ca ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza cataractei!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.