Confidenţialitate

Minutul de sănătate: cum a schimbat inovația cursul unor boli considerate fatale (P)

Știați că speranța de viață a europenilor este cu 30 de ani mai mare comparativ cu cea de acum un secol? Iar creșterea cu 1,7 ani a speranței de viață în perioada 2000 – 2009 se datorează în procent de 73% medicamentelor de ultimă generație.

Investițiile în acest sector au făcut ca variola să devină prima afecțiune eradicată la nivel mondial. Tot datorită inovației, infectarea cu virusul HIV nu mai este echivalentul unei condamnări la moarte: cu tratamentul corespunzător, pacientul are aceeași speranță de viață cu cea a unui om sănătos. Și hepatita C a devenit vindecabilă.

Iar – datorită dezvoltării vaccinurilor – multe dintre bolile infecțioase nu mai reprezintă astăzi o amenințare. Procentul celor care s-au întors la muncă după un diagnostic de cancer a crescut cu peste 75%.

Industria farmaceutică este principalul investitor la nivel mondial în cercetare și dezvoltare și alocă mai multe resurse chiar decât industria IT sau cea auto. Pentru fiecare dintre medicamentele care au schimbat cursul bolilor, au fost alocate nenumărate resurse umane și financiare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.