Confidenţialitate

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe: ”Am avut un număr nepermis de mare de infectări în rândul fotbaliștilor”

”La finalul competiției din Liga I, înainte de meciul decisiv, avem de tras câteva concluzii.

Constatăm, la o lună și jumătate de când s-a reluat competiția de fotbal, că am avut un număr nepermis de mare de infectări în rândul fotbaliștilor. A existat și din partea cluburilor o anumită lipsă de disciplină și rigoare. E clar că unii nu au reușit să-și disciplineze sportivii, nu au reușit să și-i protejeze.

Vedem că încă lipsesc prevederi esențiale în regulamentele interne de natură sportivă, care să reglementeze situații ce ar fi trebuit să fie clar anticipate. Întotdeauna am declarat și am susținut că este important ca o competiție să se termine pe teren, să se joace după reguli transparente.

În această idee, am oferit tot sprijinul nostru, ca Minister al Tineretului și Sportului, pentru toate sporturile, astfel încât acestea să aibă cadrul legal necesar pentru a-și putea finaliza competițiile.

Pentru următorul campionat, trebuie să corectăm greșelile de până acum. Va trebui să înceapă cu reguli bine definite în avans și va trebui să ofere un cadru care să acopere toate situațiile predictibile, pentru a stabili câștigătoarea unui campionat pe teren, așa cum este și normal.

Toți trebuie să înțeleagă situația actuală, să își asume responsabilitatea și, mai ales, să suporte sancțiunile pentru orice greșeală ce duce la amânarea sau anularea unor partide”, a scris pe Facebook Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.