Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor se încurcă în declarații privind proiectul închisorii pentru datornici

Ministrul Finanțelor sporește confuzia în privința proiectului de lege care prevede pedepse cu închisoarea pentru neplata taxelor și a impozitelor – de dimineață, aflat la Giurgiu, Eugen Teodorovici a afirmat că suspendă discuțiile pe această temă. La prînz, aflat în Senat, el a spus că propunerea rămîne în analiza camerei superiore a Parlamentului.

La începutul zilei, Eugen Orlando Teodorovici a participat la un eveniment în cadrul căruia a fost întrebat despre controversatul proiect privind închisoarea:

Astăzi o să anunț la Comisia de buget-finante de la Senat, unde sunt cu colegii, o să anunț următorea abordare: Am să mă opresc cu acest act normativ până când cel puțin, poate 10.000 de oameni de afaceri din România, 10.000 de semnături să le văd pe o listă în sensul că dânșii doresc această lege să fie trecută de Parlament

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La câteva ore după anunț, în Parlament, în Comisia de buget-finanțe din Senat a revenit asupra declarațiilor sale și a spus că proiectul va rămâne în Parlament.

De ce să îl retrag? Este o inițiativă, este în dezbatere. Acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o dezbatere în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar, cu sprijin, pe această prevedere. “, a spus Ministrul Teodorovici

Proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri.

Noua lege ar clarifica anumite probleme cu care se confruntă mediul de afaceri este de părere avocatul Dan Dascălu, de la firma David și Baias:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrului Finanțelor i-ar fi greu să strângă 10 000 de semnături din partea mediului de afaceri care să susțină aceast proiect, spune Dan Dascălu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.