Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor le cere colegilor de cabinet să-i prezinte solicitările de finanțare pentru anul viitor până joi | AUDIO

Deocamdată, spune ministrul Adrian Câciu, se știe că pentru investiții vor fi alocate 7 procente din PIB, pentru apărare 2%, iar pentru creșterea pensiilor mici, a alocațiilor și a indemnizațiilor de handicap va fi alocat peste un procent din produsul intern brut.

Noul guvern mizează ca în 2022, produsul intern va crește cu 2,4%.

„Trebuie să vă gândiți că am o creștere de venituri 2,4% din PIB aproape. Parte din pachetul social este echilibrată din creșterea volumului de contribuții pe care le încasezi prin modul în care, pe de o parte, ai impactul creșterii salariului minim asupra întregii mase salariale din economie, pe de altă parte ai recuperarea de arierate și intrarea în zona de normalitate pe ceea ce înseamnă stopajul la sursă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor spune că in ciuda unei prognoze de creștere economică mai rezervată, produsul intern brut va crește în 2022.

Iată care sunt țintele  pe care noul Guvern  vrea să le atingă:

„O creștere de PIB undeva la 1317,3 miliarde anul viitor, o creștere economică de 4,7%, reală, aici depinde foarte mult de impactul inflației asupra bunului mers al economiei. Deficitul se va menține.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Câciu spune că legea bugetului pe 2022 va trebui să includă încă de la început toți banii de salarii și pensii pentru toate cele 12 luni, astfel încât să nu mai fie nevoie de rectificări.