Confidenţialitate

Ministrul Economiei, răspuns pentru Dan Vîlceanu în cazul neimpozitării salariului minim | AUDIO

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, îi răspunde noului ministru de Finanţe.

După ce Dan Vîlceanu a declarat ieri că neimpozitarea salariului minim este greu de aplicat în acest moment, Claudiu Năsui spune la Europa FM că măsura a fost deja agreată prin programul de guvernare, aşa că se aşteaptă să fie pusă în practică.

”În contractul, practic, pe care îl avem cu PNL pentru guvernare, contractul se numește Programul de Guvernare, această măsură a fost negociată și agreată. Și acest Program de guvernare a fost stabilit împreună, a fost semnat de toți președinții care compun coaliția, a fost votat în Parlament și este, practic, contractul de guvernare al acestei coaliții cu România. Nu cred că se pune problema ca PNL să nu-și respecte cuvântul sau să nu respecte angajamentele făcute în scris și atunci aș spera că este doar un moment de dezbatere de politică publică dar nu o punere sub semnul îndoielii a acestei măsuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, spunea ieri că măsura nu poate fi pusă în practică pentru că bugetul României nu-și permite să se lipsească de impozitele încasate.

”E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, vorbeam de acoperirea cheltuielilor pe care le avem, dacă venim cu această măsură, o să avem o mare și o gravă problemă bugetară”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Econimiei pe de altă parte spune că în general combaterea sărăciei costă – întrebarea e cum sunt folosiţi cel mai bine banii statului.

”Aș vrea să văd și de la toți politicienii, toți analiștii economici, mai ales, care au vorbit despre zero taxe aceeași preocupare cu deficitul, și atunci când avem un program de tipul PNDL care vine cu un impact mult mai mare și mult mai consistent decât ar avea această măsură, să aibă aceeași preocupare și atunci”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, în emisiunea Deşteptarea de vară la Europa FM.