Confidenţialitate

Ministrul de externe britanic: „Republica Moldova ar trebui să fie echipată militar la standardele NATO”

Discuții importante la nivelul Alianței Nord-Atlantice: Republica Moldova ar trebui să fie echipată militar la standardele NATO. Afirmația îi aparține ministrului de externe britanic, în contextul tensiunilor din regiunea separatistă Transnistria apărute pe fondul războiului din Ucraina.

Liz Truss, ministrul de externe al Marii Britanii, afirmă că Republica Moldova ar trebui protejată de o eventuală invazie rusească, potrivit BBC.

Oficialul susține că există discuții între Regatul Unit și aliații săi pentru trimiterea de armament modern în Republica Modova.

„Pentru că Rusia este o amenințare puternică, trebuie să ne asigură că țări precum Republica Moldova sunt echipate la standarde NATO”, sublianiază Truss.

Discuțiile cu privire la securitatea Republicii Moldova s-au amplificat și pe fondul anumitor tenisiuni apărute în Transnistria după invazia rusă din Ucraina. Oficialii moldoveni au raportat mai multe explozii care au avut loc în Tiraspol la finalul lunii aprilie. Între timp, Republica Moldova continuă eforturile de aderare la Uniunea Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.