Confidenţialitate

Ministrul Bode: În zilele următoare, vom avea raportul final în cazul Oneşti

Ministrul Afacerilor Interne așteaptă, în zilele următoare, raportul despre intervenția eșuată de la Oneşti, unde un bărbat a sechestrat și ucis două persoane în locuința din care fusese evacuat.

“În zilele următoare, eu sper mâine [miercuri – n. red], să avem raportul final. După ce voi avea raportul final, evident că vor urma şi alte măsuri. Nici nu-mi imaginez că imediat ce finalizăm raportul, Corpul de control nu va primi o sarcină de control, să verifice în detaliu tot ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Lucian Bode, marți seară, la TVR 1.

“În urma unei tragedii, cum este tragedia de la Oneşti, cel mai greu de lucru de acceptat pentru ministrul Afacerilor Interne, dar şi pentru mine ca simplu cetăţean, este că nu am reuşit noi, salvatorii, care eram chemaţi să salvăm viaţa acelor oameni care erau în pericol, n-am reuşit să-i salvăm (…) După o astfel de tragedie, cei vinovaţi vor plăti. Vă asigur de acest lucru. Iar noi trebuie să tragem învăţăminte (…) La nivelul tuturor structurilor Poliţiei Române, am declanşat un proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal”, a adăugat Lucian Bode.

Săptămâna trecută, Gheorghe Moroşan a sechestrat doi muncitori care lucrau la renovarea locuinţei şi apoi i-a înjunghiat mortal.

Agresorul este spitalizat după ce a fost împuşcat de poliţiştii mobilizați la fața locului.