Confidenţialitate

Ministerul Apărării face noi verificări, inclusiv pe Dunăre, după atacurile de azi noapte ale Rusiei asupra porturilor ucrainene

Ministerul Apărării Naționale transmite că au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare, după atacurile de azi noapte ale Federației Ruse împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

Într-un comunicat de presă, MApN condamnă cu fermitate noua serie de atacuri. Acestea sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, se arată în comunicatul ministerului.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Apărării au monitorizat în timp real situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești, iar din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

”În conformitate cu procedurile stabilite la nivelul MApN pentru astfel de situații, au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare” transmite instituția.

Ieri, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că fragmente dintr-o dronă au fost descoperite în apropierea satului Plauru, comuna Ceatalchioi din județul Tulcea. Incidentul este investigat.

Sursă foto: Facebook / MApN

Citește și: Noi atacuri rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. O persoană a fost rănită la Izmail