Confidenţialitate

Michael Jordan sprijină financiar lupta împotriva rasismului în SUA

Glorie a baschetului nord-american, Michael Jordan a anunţat, vineri, că va dona 100 de milioane de dolari, în următorii 10 ani, unor organizaţii care luptă împotriva discriminări rasiale în SUA.

Gestul său urmează protestelor de amploarea faţă de rasism şi de brutalitatea poliţiei, după moartea lui George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui agent care îl aresta la Minneapolis, notează Reuters.

“Vieţile de culoare contează. Aceasta nu este o declaraţie controversată. Până la eradicarea totală a rasismului înrădăcinat care le permite instituţiilor ţării noastre să greşească, vom rămâne dedicaţi protejării şi îmbunătăţirii vieţilor oamenilor de culoare”, a transmis Michael Jordan într-un comunicat.

Michael Jordan s-a alăturat, recent, vocilor care, pe întreg mapamondul, au deplâns tragedia lui George Floyd.

Cazul a generat ample manifestaţii, degenerate în violenţe.

Michael Jordan a denunţat, într-un comunicat, “rasismul înrădăcinat” în Statele Unite, declarându-se “profund întristat, plin de suferinţă şi total înfuriat” după moartea lui George Floyd, pe 25 mai, la Minneapolis.

Derek Chauvin, poliţistul alb care a ţinut minute în şir genunchiul pe gâtul victimei, care se plângea că nu poate să respire, a fost arestat şi inculpat de omucidere involuntară, dar manifestaţiile continuă şi s-au amplificat, degenerând adesea în violenţe în mai multe oraşe.

“Ne-am săturat”, a adăugat Michael Jordan, afirmând că “este alături de cei care denunţă rasismul înrădăcinat şi violenţa faţă de persoanele de culoare din ţara noastră”.

“Noi trebuie să înmulţim expresiile pacifiste faţă de nedreptate şi să cerem recunoaşterea responsabilităţilor”, a afirmat Jordan, cunoscut pentru faptul că a refuzat constant să se implice în chestiuni sociale şi politice pe timpul carierei sale de jucător.

Numeroase celebrități cer schimbarea modului în care sunt tratate persoanele de culoare din această ţară, în special de către poliţişti.