Michael Bolton, aniversat în Deşteptarea

Michael Bolton, pe numele real Michael Bolotin, a fost vedeta aleasă de Vlad Petreanu şi George Zafiu pentru a fi sărbărită joi la rubrica Născut de Ziua lui.

Michael Bolton a devenit celebru în anii 1980, artistul cucerind inimile fanilor cu hituri precum ‘How Am I Suppose to Live Without You’, ‘A Love So Beautiful’, ‘Said I Loved You… But I Lied’, ‘When a Man Loves a Woman’.

‘Astăzi la Născut de ziua lui avem un cântăreț din seria celor care au prenumele Michael.

Deși specializarea lui pare a fi Secția de balade și cântece de dragoste, trebuie să vă spunem că la începutul carierei cânta hard rock și heavy metal cu trupa sa Blackjack, cu care, se pare a fost și-n turneu alături de Ozzy Osbourne.

O piesă ceva mai cuminte, scrisă în 1966, îi aduce sărbătoritului nostru un premiu Grammy pentru cea mai buna voce pop masculină’, i-au ghidtat matinalii pe ascultătorii Europa FM să-i ghicească numele sărbătoritului.

De-a lungul carierei sale, Michael Bolton a vândut peste 53 milioane de albume şi single-uri şi a câştigat două premii Grammy şi şase premii American Music. A compus pentru Barbra Streisand, Kiss, Kenny Rogers, Kenny G., Cher, Peabo Bryson, Patti Labelle şi mulţi alţii. De asemenea, a scris piese în colaborare cu artişti ca Bob Dylan, BabyFace şi Diane Warren şi a cântat alături de Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Ray Charles şi B.B. King. În 1993 a pus bazele organizaţiei The Michael Bolton Charities, care oferă asistenţă, educaţie şi adăpost copiilor şi femeilor sărace sau abuzate.