Mette Edvardsen vine miercuri la eXplore festival

Artista norvegiană Mette Edvardsen, cea care a câștigat în 2016 cu spectacolul “WE TO BE” Premiul IBSEN pentru contribuția sa în artele spectacolului, este invitata eXplore festival #12.

Artista va susține miercuri, 4 octombrie, de la ora 19:30 performance-ul “We To Be”, a treia parte a unei trologii, urmată de o discuție cu publicul. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, Sala Media.

Mette Edvardsen este unul dintre artiștii pe care mi-aș dori să-i avem an de an în Explore Festival, și pe care vă invit să-l descoperiți (daca nu ați făcut-o deja). Nici un alt artist nu reușește atât de bine să ne surprindă de fiecare dată, să ne provoace să privim spre viitorul artei dansului și performance-ului, cu multă eleganță și delicatețe, cu o simplitate atât de plină de conținut.

WE TO BE înseamnă o călătorie în imaginarul fiecăruia, un exercițiu pe care avem ocazia tot mai rar să îl facem, într-o lume în care imaginea și vizualul contează mai mult decât ideile, conținutul. E o recomandare personală, nu ratați întalnirea cu partea a 3-a a trilogiei din care fac parte BLACK și NO TITLE (lucrări prezentate în eXplore festival 2014)”, spune Andreea Căpitănescu, director artistic eXplore festival.

Biletele sunt disponibile prin rețelele Mystage.ro și Eventbook.ro, dar și la casa de bilete a Teatrului Național “I.L. Caragiale” București.

Mette Edvardsen este situată în domeniul artelor spectacolului ca performer și coregraf. Deși unele dintre lucrările ei explorează alte medii sau alte formate, precum arta video, cărțile și scrierea dramatică, interesul ei este întotdeauna în relația dintre acestea cu artele spectacolului, ca practică și stare. Stabilită în Bruxelles din 1996, ea a lucrat timp de mai mulți ani ca interpret pentru o serie de companii și proiecte, iar începând cu anul 2002 își dezvoltă propria activitate. Mette își prezintă lucrările la nivel internațional și continuă să dezvolte proiecte cu alți artiști, ca interpret și colaborator. O retrospectivă a lucrărilor sale a fost prezentată la Black Box Theatre din Oslo în 2015. În prezent este cercetător la Oslo Arts Academy.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS