Confidenţialitate

Metodologia-cadru de acordare a burselor şcolare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial

Metodologia prin care se acordă bursele școlare a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Educației. Astfel, primii 30% dintre elevii unei clase și elevii cu media mai mare de 9,50 vor primi burse de merit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce a fost intens dezbătută în spațiul public, metodologia prin care se acordă bursele școlare a fost trimisă la publicare în Monitorul Oficial.

Vor primi 450 de lei primii 30% dintre elevii unei clase, dar și cei cu medii egale sau peste 9,50.

Ministrul Educației, Ligia Deca spune că prin introducerea noilor criterii va crește numărul bursierilor.

Elevii de clasa a 5-a vor primi bursele pe baza mediei notelor obținute pe parcursul primelor două module, iar pentru elevii de clasa a 9-a se va ține cont de media de admitere la liceu sau în învățământul profesional.

Recompensați vor fi și cei care obțin premiul întâi, al doilea sau al treilea la etapele județene ale olimpiadelor școlare sau dacă participă în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

Bursele sociale, în valoare de 300 de lei, se acordă elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinţi decedaţi, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie- mai anunță Ministerul Educației.

Sursa foto: Shutterstock