Metallica pregăteşte concertul ‘silenţios’

La concertul programat în luna decembrie niciun instrument nu va avea amplificator, iar spectatorii vor putea asculta Metallica doar la căşti.

Metallica se va auzi doar la căşti în timpul concertului care va avea loc pe 8 decembrie în Antarctica. Spectatorii urmează să fie selectaţi din Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica şi Mexic în urma unui concurs organizat de o companie producătore de băuturi răcoritoare.

Potrivit revistei Rolling Stone, citate de Mediafax, va fi pentru a doua oară când un concert este organizat în Antarctica. Grupul rock Nunatak, compus din oameni de ştiinţă, a cântat în Antarctica în 2007 în cadrul proiectului ‘Live Earth’, o serie de concerte susţinute simultan pe toată planeta cu scopul de a sensibiliza opinia publică în legătură cu fenomenul de încălzire globală.

‘Într-o carieră de 30 de ani, am avut şansa unică de a putea să mergem aproape peste tot în lume, cu excepţia unui singur loc, Antarctica. (…) Vom cânta într-un dom, iar concertul va fi retransmis în căşti. Niciun instrument nu va avea amplificator’, a precizat formaţia Metallica.