Confidenţialitate

Mesaje de felicitări pentru Bianca Andreescu de la Halep și premierul Canadei

Justin Trudeau a felicitat-o pe Bianca Andreescu într-un mesaj postat pe Twitter: “Felicitări, Bianca Andreescu! Ai scris istorie şi ai făcut o ţară foarte mândră”. Tot pe Twitter, Simona Halep a scris “Felicitări, Bianca Andreeescu, pentru o performanţă uimitoare şi pentru primul tău Grand Slam! România este foarte mândră de tine”.
În vârstă de doar 19 ani, canadianca de origine română a câștigat primul său titlu de Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în finala turneului de tenis US Open pe americanca Serena Williams, scor 6-3, 7-5. Deși conducea cu 5-1 în setul al doilea, Andreescu a pierdut următoarele game-uri și a fost egalată la 5, iar în cadrul interviului de la finalul meciului a declarat că cel mai greu obstacol a fost publicul.
Andreescu, locul 15 WTA, a egalat recordul stabilit în 1990 de Monica Seles, și a devenit prima jucătoare canadiană care câştigă un Grand Slam în era open. În plus, va urca până pe 5 în ierarhia mondială, iar trofeul i-a adus și un cec de peste 3 milioane de dolari.