Confidenţialitate

Mesaj al primăriei Chilia Veche către locuitori: ”Evitați deplasările noapte, pe Dunăre, cu bărci cu motor! Sunetul motoarelor poate fi confundat cu sunetul dronelor”

Primăria Chilia Veche din județul Tulcea le recomandă locuitorilor să evite să iasă noaptea cu bărci cu motor pe Dunăre, deoarece sunetul lor poate fi confundat cu cel al unei drone.

Iar dacă găsesc muniții neexplodate să anunțe imediat Poliția.

Recomandările vin în contextul în care Rusia și-a întețit atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Localnicii din Chilia Veche nu mai închid un ochi noaptea de când Rusia și-a intensificat atacurile cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, spune la Europa FM, primarul Timur-Alexandru Ciauș.

”Când vine seara, se panichează, intră panica în noi, vă dați seama! Oamenii spun că după 12 noaptea nu prea mai dorm. Eu i-am asigurat că suntem protejați, că nu suntem noi în conflict”’, a menționat primarul din Chilia Veche.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul le recomandă oamenilor din Chilia Veche să-și păstreze calmul, iar dacă găsesc diverse obiecte pe câmp sau muniții neexplodate, să nu le ia acasă, să nu le atingă și să anunțe imediat Poliția și autoritățile locale.

”Să nu iasă din case, să nu vorbească cu necunoscuți, să nu iasă cu barca noaptea, că zgomotul de barcă se aseamănă cu zgomotul de dronă. Am avut discuții cu relocarea. Dacă situația de înrăutățește, vom lua măsuri”, a spus primarul Timur-Alexandru Ciauș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Prefectura Tulcea, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat recent despre mijloacele de transport care vor interveni pentru evacuarea locuitorilor, în caz de urgență și dentificare unor locații unde să fie relocată populația din localitățile de la Dunăre învecinate cu Ucraina, dacă va fi nevoie.

Nici în Chilia Veche și nici la Plauru, unde s-au descoperit bucăți de drone similare cu cele folosite de ruși în războiul cu Ucraina, localnicii nu au fost până acum de acord să fie evacuați.

(Foto: Facebook Primăria Chilia Veche)