”Mercy Street”, primul lungmetraj de animaţie 100% românească – VIDEO

”Mercy Street”, primul lungmetraj 3D realizat în România cu o tehnică de animaţie 100% autohtonă, va avea premiera pe marile ecrane pe 15 aprilie, informează compania de producţie Opal Production.

După patru ani de investiţii şi muncă susţinută, compania de producţie Opal Production a finalizat filmul ”Mercy Street”, primul lungmetraj 3D realizat cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă, concepută de Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul respectiv creatorul şi animatorul personajelor filmului.

O parte din fondurile de producţie ale filmului au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinematografiei în urma câştigării concursului de scenarii, o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie, iar cea mai mare parte de producătorul filmului, Radu Nicolae.

Filmul are o durată de 74 de minute, iar actorii Cristi Iacob, Ionuţ Grama, Marius Stănescu şi Vlad Rădescu şi-au împrumutat vocile pentru a da viaţă personajelor din film.

”Mercy Streetˮ spune povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

Scenaristul Alex Bordeanu a câştigat în 2010 primul loc la concursul CNC cu scenariul de la ”Mercy Street”.

Regizorul Ştefan Buzea şi fratele său, Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul şi animatorul personajelor din ”Mercy Street”, ambii cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, au folosit o tehnică proprie de animaţie, inventată chiar de ei.

Construcţia vizuală a filmului de animaţie ”Mercy Street” se bazează pe o tehnică originală de detaşare a animaţiei în perspectivă. Această abordare foloseşte principiul tehnicii de filmare multiplan şi oferă suportul perfect pentru a obţine efectul de stereoscopie care transformă acest film într-unul 3D.

Filmul „Mercy Street“ va fi lansat în cinematografele din Bucureşti şi din ţară pe 15 aprilie.