Confidenţialitate

O-Zone

Dragostea Din Tei

Single-ul “Dragostea din tei” a generat o reacție internaţională, situându-se pe locul întâi în topurile din 27 de ţări europene şi staţionând timp de 12 săptămâni în Eurochart Hot 100 Singles, realizat de revista muzicală Billboard.

Pe lângă acestea, albumul care conţine hitul “Dragostea din tei” a avut cifre de vânzări record, în Norvegia fiind premiat cu triplu Disc de Platină şi un Disc de Aur, în Germania şi Belgia cu câte un Disc de Platină, în Austria şi Finlanda cu câte un Disc de Aur. De asemenea, piesa a beneficiat, de-a lungul timpului, de 40 de adaptări în 12 limbi.

În 2008, Rihanna a realizat, alături de rapper-ul T.I. un remake după piesa “Dragostea din tei”, ale cărei drepturi de autor sunt deţinute acum de Dan Bălan, coverul celor doi artişti R&B numindu-se “Livin’ Your Life”.

Pe 6 decembrie 2014 s-au împlinit zece ani de la apariţia unuia dintre primele videoclipuri virale – o înregistrare în care Gary Brolsma mimează piesa ”Dragostea din tei” a trupei O-Zone şi care a devenit unul dintre cele mai vizualizate clipuri din toate timpurile, cu 700 milioane de vizualizări, cu toate că YouTube nici nu exista în momentul publicării lui online.