Medicii din China avertizează: Colegii europeni fac aceleași greșeli ca în Wuhan, orașul de unde a izbucnit epidemia de coronovirus

Medicii din China avertizează: colegii europeni fac aceleași greșeli ca în Wuhan, orașul din China unde a izbucnit epidemia de coronovirus.

Ei atrag atenția că medicii din Europa nu sunt deloc protejați, pentru că lipsesc echipamentele necesare, iar acest lucru va duce la rată mare de infecție în rândul personalului medical.

În primele săptămâni ale epidemiei de coronavirus, din cauza deficitului de echipamente de protecție, dar și pentru că nu știau cu ce se confruntă, mii de lucrători medicali din Wuhan s-au infectat în timp ce tratau pacienți. Iar în această categorie, se află nu neapărat medici și asistente care se ocupau de bolnavii cu COVID-19, cât mai ales  oftalmologi și ORL-iști care, prin natura meseriei stau foarte aproape de pacienți și care nu au purtat măști de protecție în timpul consultațiilor. De altfel, 46 de medici au murit în China, iar colegii lor avertizează că greșelile se repetă în Europa și medicii nu sunt instruiți cum să se protejeze.În plus, lipsesc și echipamentele

Medici chinezi amintesc că  din Italia până în SUA, toate țările raportează deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi. Iar virusul este extrem de contagios și se transmite inclusiv prin intermediul ochilor, dacă ducem mâna la ochi sau o persoană infectată tușește în preajma noastră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS