Confidenţialitate

Medicii acuzați de moartea unui pacient la Galați se pot întoarce să lucreze la spital, au decis judecătorii | AUDIO

Răsturnare de situație în dosarul medicilor din Galați, acuzați de moartea unui pacient, cărora procurorii le interziseseră să își mai practice profesia. Judecătorii Tribunalului Galați au decis să anuleze interdicția, astfel că medicii inculpați se pot întoarce la spital.

Medicii puși oficial sub acuzare de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați se pot întoarce la lucru, la o săptămână după ce procurorii le-au interzis să își mai practice profesia.

Sunt atât medici de la Unitatea de Primi Urgențe, cât și de la Laboratorul de analize de la Spitalul Județean, acuzați de ucidere din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fals și accesarea fără drept a unui sistem informatic.

Pe 30 octombrie 2021, Nicu Florin Chirilă, care avea 46 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, pentru că respira foarte greu, transpira abundent, avea febră și tușea puternic.

Nu l-a băgat nimeni în seamă și, după câteva ore, a fost trimis acasă fără să fie consultat de vreun medic.

Patru zile a fost plimbat între casă și două spitale, ținut în frig și lipsit de îngrijiri medicale.

În a cincea zi, a fost internat, în cele din urmă, însă a murit câteva ore mai târziu.

La aproape trei săptămâni de la moartea bărbatului și la presiunea opiniei publice, procurorii au dispus exhumarea trupului neînsuflețit în vederea realizării necropsiei necesară pentru stabilirea cauzelor exacte ale decesului.

Ancheta și cercetările în dosar au durat aproape un an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Deșteptarea: Spitalul de copii din Iași închiriază două telefoane cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că „este prea scumpă” | VIDEO