Confidenţialitate

Medalia Verde: Teodora Ghenciu a renunțat la apa îmbuteliată care conține microplastic | AUDIO

Românii au început să mai renunțe la obiceiul de a cumpăra apă îmbuteliată. Față de 2021, procentul celor care aleg apa la sticlă de plastic a scăzut de la 58% la 45%.

Nu e mult, dar, totuși, un progres, mai ales că 21% aleg să filtreze apa de la chiuvetă, iar 17% au încredere că apa de la robinet e potabilă și o consumă ca atare. Am putea crede  că e un început de cultură a responsabilității față de mediu, dar specialistii în studii spun că e de fapt o alegere care ține cont de creșterea prețurilor pentru apa îmbuteliată.

Un studiu foarte recent realizat de 2 organizații nonguvernamentale arată că în fiecare an, Dunărea transportă în medie 48,5 tone de microplastic și 48 tone de macroplastic.

Îgrijorător, pentru că arată că nici educația noastră în gestionarea deșeurilor nu există, nici infrastructura nu ne ajută. Există totuși oameni în România care pot fi modele pentru cum să duci o viață sustenabilă.

Teodora Ghenciu, fostă jurnalistă, expertă acum în viață sustenabilă, a povestit la Misiunea Verde ce schimbări a făcut în viața ei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: