Confidenţialitate

Medalia Verde: „Pădurea poveștilor nemuritoare”, un proiect prin care Fundația Conservation Carpathia vrea să salveze mii de fagi seculari | AUDIO

Un proiect al Fundației Conservation Carpathia încearcă să salveze mii de fagi seculari. Împreună cu autoritățile locale din comuna Nucșoara, județul Argeș, ONG-ul a cartografiat și marcat 2544 de fagi pentru campania „Pădurea poveștilor nemuritoare”. Ideea este următoarea: pentru 700 de lei puteți adopta un fag, timp de 7 ani. Asta înseamnă că autoritățile și specialiștii se angajează să protejeze arborele în toată această perioadă.

Proiectul mai are o componentă inedită, care poate duce povestea voastră mai departe. Mai exact, puteți scrie un mesaj care să dăinuiască peste ani. El va fi înregistrat audio și va primi un cod QR care va fi atașat fagului pe care l-ați adoptat.

Astfel, oricine trece să viziteze fagii seculari va putea scana codul ca să vă afle povestea. Victoria Donos, director de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, a povestit la Misiunea Verde că banii din donații vor fi folosiți de primăria Nucșoara pentru a amenaja trasee și marcaje, astfel încât oricine ajunge în zonă să se poată plimba printre fagii seculari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Shutterstock