Confidenţialitate

Medalia Verde: Centrul Urban de Inițiative Bune (CUIB), un proiect al Asociației Mai Bine

Medalia Verde a acestei săptămâni merge către CUIB. Centrul Urban de Inițiative Bune este un spaţiu în care ideile creative, spiritul civic sau simpla bună dispoziţie sunt încurajate şi incubate. Proiectul a fost inițiat și dezvoltat în Iași de Asociația Mai Bine.

Este primul restaurant din România și, primul magazin din Iași certificat Zero Deșeuri, a pus bazele primei bănci de alimente din Iași și pregătește un model de economie circulară pentru sectorul HORECA.

Anul trecut, la împlinirea a șapte ani de existență, Centrul Urban de Inițiative Bune (CUIB) a făcut un raport sumar: ”7 ani de cand am oferit pentru nu mai puțin de aproximativ 27 000 de clienți unici apă fără plastic, hrană fără carne, produse locale și solidare, cafea și ceaiuri echitabile, sucuri naturale, vinuri ecologice, beri artizanale, reduceri pentru bicicliști și alte alternative de consum cât mai prietenoase cu mediul.

Prin aceste alegeri, am demonstrat împreună că o altă lume, cu grijă pentru mediu, grijă pentru oameni și o economie cu o față umană este posibilă.Ne-am diminuat de peste 10 ori amprenta de carbon în comparație cu spațiile sociale / comerciale comune, am evitat ca peste 11.000 de ambalaje să ajungă la groapa de gunoi și am recuperat cel puțin încă pe-atâtea, am economisit cel puțin 23 de milioane de litri de apă și am evitat consumul a peste 1.350 de ființe vii”.

Informații suplimentare despre proiect pot fi găsite la adresa incuib.ro

FOTO: Facebook/LaCUIB