Confidenţialitate

Medalia Verde: Caravana “Schimbă PET-ul cu biletul” | AUDIO

Medalia verde din această săptămână merge către caravana “Schimbă PET-ul cu biletul”, Asociația Act for Tomorrow, dar și către primăriile care au acceptat să se implice într-un mod simplu de a stimula reciclarea, dar și utilizarea transportului public.

Locuitorii din 5 orașe din România vor putea circula cu transportul public, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

Caravana “Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă inedită, dezvoltată pentru prima dată în România de Asociația Act for Tomorrow la Constanța, a prins și în alte câteva mari orașe.

Campania va avea loc timp de 5 săptămâni, în fiecare vineri, în toate parcările magazinelor Kaufland din Iași, Timișoara, Buzău, Galați și încă un oraș surpriză, care va fi ales în baza propunerilor venite din partea publicului.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele de colectare selectivă automate și vor primi un cupon în baza căruia obțin un bilet pentru transportul public, valabil pentru două călătorii, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

La Misiunea Verde, Mona Nicolici și Toader Păun au vorbit despre campanie cu Andrei Coșuleanu, președintele Act For Tomorrow:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.