Confidenţialitate

Medalia Verde: Asociația „Mai bine” din Iași creează colecții vestimentare cu ajutorul resturilor rezultate din industria textilă

Acum mai bine de 15 ani, o mână de oameni din Iași, au început să organizeze campanii de strângere de fonduri, atât pentru proiecte sociale, cât și pentru proiecte de mediu, orientându-se după crezul că cele două domenii sunt în strânsă legătură.
De-atunci, Asociația „Mai bine” a dezvoltat mai multe proiecte prin care: stimulează companiile să folosească ambalaje din hârtie reciclată, susține produsele și antreprenorii locali sau încurajează utilizarea apei de la robinet în locul celei îmbuteliate la Pet-uri. De asemenea, membrii Asociației „Mai Bine” merg prin școlile ieșene, în Săptămâna Verde, pentru a susține programe de educație de mediu.
Însă, unul dintre proiectele care ne-a atras nouă atenția este acela prin care sunt concepute colecții vestimentare cu ajutorul resturilor rezultate din industria textilă. Cristina Căpitănița de la Asociația „Mai bine” a povestit la Misiunea Verde cum decurge procesul de creație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.