Confidenţialitate

Meciul de box Joshua vs. Parker va avea loc în martie

S-a stabilit data celui mai așteptat meci de box la categoria grea din acest an.

Britanicul Anthony Joshua și neo-zeelandezul Joseph Parker se vor lupta la 31 martie, în Țara Galilor, pe arena de 80.000 de locuri “Principality Stadium”.

Impresarul lui Joshua, Eddi Hearn a anunțat că Parker este așteptat sâmbătă în Anglia, să semneze contractul pentru înfruntarea în care se vor pune în joc 4 centuri mondiale.

În vârstă de 28 de ani, Anthony Joshua deține titlurile versiunilor WBA, IBF și IBO, după ce a trecut prin KO tehnic pe ucraineanul Vladimir Klitschko și este neînvins în 20 de meciuri.

Joseph Parker are 26 de ani, a cucerit titlul versiunii WBO și nici el nu a pierdut niciodată în 24 de confruntări, dintre care 18 câștigate înainte de limită. În primăvara trecută, l-a învins la puncte pe Răzvan Cojanu.

Bursa totală a meciului va fi de 25 de milioane de euro, iar câștigătorul l-ar putea întâlni apoi pe Deontay Wilder – americanul care are centura WBC la categoria grea.

Altă variantă ar putea fi însă un meci un englezul Tyson Fury, care are deasemenea o victorie cu Vladimir Klitschko, dar n-a mai boxat de doi ani, după ce a fost depistat drogat cu cocaină.

Supranumit “The Gipsy King”, lui Fury i-a expirat suspendarea, însă deocamdată nu a venit în fața comisiei britanice pentru a-și reprimi licența de profesionist.