Confidenţialitate

Mbappe: Tristeţea este imensă după această eliminare

Mijlocaşul Kylian Mbappe s-a declarat dezamăgit de faptul că a ratat penaltiul decisiv al Franţei în meciul contra Elveţiei, pierdut la loviturile de departajare, scor 4-5, în optimile EURO 2020.

“Tristeţea este imensă după această eliminare, noi nu ne-am atins obiectivul. Sunt dezolat pentru acest penalti. Am vrut să ajut echipa, dar am eşuat”, a scris fotbalistul pe Twitter.

Campioană mondială, Franţa a fost eliminată, luni seară, pe Arena Națională din București, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în optimile turneului continental.

Selecţionerul naționalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a afirmat, după eliminarea campioanei mondial din optimile de finală ale EURO 2020, că poate ”Les Bleus” nu au meritat mai mult dacă s-au oprit în această fază a competiţiei.

”Am debutat bine, contra Germaniei şi au terminat pe primul loc în grupă. După aceea începea o altă competiţie. În faţa unei echipe frumoase a Elveţiei am reuşit să ne revenim, să reglăm tirul, până în ultimele zece minute … Echipa Franţei este obişnuită să fie una solidă, însă azi a fost fragilă. Dacă există un regret, acela este că nu am gestionat avantajul celor două goluri. Am forţat până la final. Loviturile de departajare rămân lovituri de departajare, ne doare, dar trebuie să acceptăm. De multe ori s-a terminat cu bine pentru noi, dar nu a fost şi cazul în seara aceasta. E multă tristeţe în lot. Am vorbit, ştim care este forţa noastră, unitatea, solidaritatea acestui grup, am cunoscut momente minunate împreună. Dacă ne oprim aici înseamnă că nu meritam mai mult. Există lucruri incontrolabile, însă nu este o scuză şi facem parte dintre cei care pleacă acasă, cum au făcut şi vicecampioana mondială (Croaţia) şi campioana Europei (Portugalia)”, a declarat antrenorul la finalul meciului.